Jelenlegi hely

őszi búza - Saaten-Union

Nagy termőképességű, jó malmi minőséget adó fajták

Mulan

  • nagy terműképességű malmi búza
  • kiváló adaptációs képesség a változó termőhelyi viszonyokhoz
  • stabil termésszint kedvezőtlen körülmények között is

A Mulan csúcshozamára minden körülmények között számíthat, mivel még megkésett vetésidő esetén is kiváló alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Olyan korszerű rugalmas képességű búzafajták közé tartozik, amelyek nemesítési helyüktől távol is sikeresen termeszthetők. A Mulan 12 ország köztermesztésében jutott szerephez, köszönhetően annak, hogy a kevésbé produktív elágazásokból is hatékonyan képes megfelelő állománysűsűség kialakítására. Aszályos körülmények között az öregebb leveleket gyorsabban és erőteljesebben redukálja, mint más fajták, ezzel a rendelkezésre álló vízkészletek jobb hasznosulását teszi lehetővé. A Mulan legendásan jó alkalmazkodó képessége mindig előnyt jelent a nehéz, stresszes évjáratokban.

rendelhető

Chevron

  • nagy termőképességű, jó minőségű malmi búza
  • kiváló állóképesség, alacsony szalmamagasság
  • intenzív területekre ajánlott

A Chevron esetében a mennyiség már nem is kérdés, az intenzív növényvédelmet meghálálva viszont hallatlanul sokat ad. Középérésű, kifejezetten nagy termőképességű szegmensben lévő Chevron a 2009-2011 időszak fajtajelöltjeinek terméseredményei alapján - mindhárom éréscsoportot figyelembe véve - a hivatalos kísérletek abszolút termésbajnoka.Szalmája kifejezetten alacsony, általánosan jó rezisztenciális tulajdonságai közül kiemelkedik a szár és levélrozsdával szemben tanúsított magas szintű ellenálló képessége. A Chevron igazi csúcstermésre képes, jellemzően malmi B vagy takarmány minőségben.

rendelhető

Genius (csak I. fokban)

  • kiemelkedő minőség és nagy termőképesség
  • valamennyi termőhelyre intenzív és extenzív technológiákhoz egyaránt
  • kiváló lisztharmat és rozsdatolerancia

A Genius exportképes minőséget nyújt meghökkentő mennyiségben, továbbá kiegyensúlyozott agronómiai tulajdonságokkal és kimagasló stressz-toleranciával rendelkezik. Nemcsak termelők legmagasabb elvárásainak felel meg, hanem az európai malmok érdeklődésének középpontjában is áll. A prémium malmi búza kategóriába tartózó Genius megtestesíti mindazon tulajdonságok összességét, amit ma egy korszerű fajtától elvárnaka termelők. Kiemelkedő termőképessége mellett minősége is meggyőző. Télállósága, szárazságtűrése és a betegségekkel szembeni ellenálló képessége révén még a legnehezebb körülmények között is megállja a helyét. Valamennyi termőhelyre, intenzív és extenzív techonlógiákhoz egyaránt ajánlott fajta.

rendelhető

Kérjük keresse üzletkötő kollégáinkat!

 

Forrás: Saaten-Union őszi kalászosok 2015 fajtakatalógus

www.saaten-union.hu