Jelenlegi hely

MAG-unkat ajánljuk!

Tisztelt jelenlegi és leendő Partnereink!

Nevünk hosszú ideje ismert a hazai agrárszakmában. A Mezőmag Kft. 1989 év végén alakult meg a korábbi Vetőmag Vállalat székesfehérvári Területi Központjából. Az alapító Vetőmag Vállalat megszűnését követően a 90-es évek közepétől 2007 év végéig német tulajdonban volt.

2008-tól a vállalat 100 %-ban magyar érdekeltségű, anyavállalatunk a legnagyobb hazai integrátor cég, a KITE Zrt. A tulajdonos teljes önállóságot biztosít és követel meg a vállalattól, ezt a márkanév továbbvitelével is kifejezi. A vállalat munkatársainak többsége hosszú évek óta állandó, az Önök által jól ismert kollégákból áll, de az utánpótlás nevelés jegyében egyre több fiatal arc tűnik fel közöttünk.

Úgy gondoljuk, - egyébként a tulajdonos egyetértésével és támogatásával - hogy az új Mezőmagban azt a kereskedelemi felfogást és munkastílust sikerült továbbvinnünk a mai kor elvárásainak megfelelően, amit Önök a 2007. év előtti időszakban már megszoktak és elfogadtak. Működésünk első évében 2008-ban 3,5 Mrd Ft volt az árbevétel, mely folyamatosan növekedve napjainkra 6 Mrd Ft körüli.

A vállalat korábban kizárólag vetőmag értékesítéssel foglalkozott, de 2008-tól a tulajdonosváltással egyidejűleg a tevékenység körbe került a növényvédő szer és műtrágya forgalmazás is. A termékkör kiteljesedésére utal a megújult névben szereplő Agrárház megnevezés is. Forgalmunknak mintegy a fele finanszírozási keretszerződésen alapuló, halasztott fizetéses konstrukcióban történik, mely segít a termelőknek a finanszírozási gondjaik megoldásában.

Mezőmag termékskála

Négy növényfaj - tavasszal kukorica és napraforgó, ősszel repce és kalászosok - termelésére nyitunk finanszírozási keretszerződést meghatározott hektáronkénti finanszírozási összegekkel, és a szerződés terhére mindaddig folyamatosan vásárolható vetőmag, műtrágya és növényvédő szer, amíg a keret engedi. A finanszírozási hitel fedezete a megtermelt áru, ezért egyre inkább részt veszünk valamennyi termény felvásárlásában, mely a határidőre történő elszámolásokat is nagyban segíti.

A cég működési területe Fejér, Somogy, Tolna és Baranya Megye.
A kollégáink zöme Fejér megyei és a közvélemény is elsősorban Lepsényhez köt bennünket, úgyhogy továbbra is megerősíthetjük, hogy „Lepsénynél még megvan"!

Működési terület