Jelenlegi hely

A műtrágyákról

Az intenzív növénytermesztés egyik kulcskérdése a növény igényeinek megfelelő kiegyensúlyozott tápanyagellátás. Ez manapság talajvizsgálatra alapozott, okszerű műtrágya használattal valósítható meg. A műtrágyák fő összetevői az un. makrotápelemek: nitrogén, foszfor és kálium. A talaj nitrogén, foszfor illetve kálium tartalmának növelésével közvetlenül hatást gyakorolhatunk a termés mennyiségére és minőségére egyaránt.

A műtrágyákat egyszerű ill. összetett kategóriákba sorolhatjuk aszerint, hogy egy vagy több tápelemet tartalmaznak.

A Mezőmag-Agrárház Kft. az egyszerű és összetett műtrágyák széles választékát kínálja mind hazai, mind import forrásból.

Cégünk kamionyi tételek (cca. 24-25 tonna) megrendelése esetén vállalja partnereink telephelyére történő kiszállítását. Természetesen a felmerülő kisebb műtrágya igényeket is igyekszünk kielégíteni. A KITE Zrt. szoros együttműködésével a sárbogárdi, kaposvári, herceghalmi és pellérdi KITE alközpontokból előzetes egyeztetés után az áru átvehető, de a vevő kérésének megfelelően ki is szállítjuk.

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a különböző lombtrágyák, melyek alkalmazásának célja az egyes mezo- és mikroelemek levélen keresztüli pótlása.

termékeink