Jelenlegi hely

Hírek

30 éve Mezőmag néven!

Anélkül, hogy túlzott ünneplésbe kezdenénk, röviden illik megemlékeznünk arról, hogy 30 éve működünk a Mezőmag név alatt. Történetünk három fontosabb időszakra tagolható:

 

  1. 1989-1994.

1989-ben a Vetőmag Vállalat tizenegy Területi Központját többségi részesedését megtartva Kft-ékké alakította át. A korabeli Mezőmag Kft. a Közép-dunántúli Területi Központból székesfehérvári székhellyel, lepsényi telephellyel alakult meg. A többségi üzletrészt birtokló Vetőmag Vállalat mellett döntően mezőgazdasági szereplők (tsz-ek, állami gazdaságok, kutató intézetek) jegyezték a tulajdont. A Mezőmag Kft célja az volt, hogy hagyományos Fejér megyei működési területén a gyors tempóban átalakuló, a már piaci versenyen alapuló  környezetben vezető pozíciót tartson fenn a vetőmag forgalmazás területén, melyet meg is valósított.  Az akkori nehéz időket a Vetőmag Vállalat által alapított Kft-k döntő többsége nem élte túl, hosszabb távon mindössze kettő maradt talpon: a székesfehérvári Mezőmag Kft és a dombóvári Kaposmag Kft.

  1. 1994-2007.

Az alapító Vetőmag Vállalat 1994-ben végelszámolással megszűnt; ennek során a Mezőmag és Kaposmag Kft-kben a német Saaten Union cégcsoporthoz tartozó vállalatok szereztek több lépcsőben döntő tulajdoni hányadot.  2003-ban a Mezőmag és Kaposmag egyesült, és a vállalat Mezőmag Kft néven lepsényi székhellyel működött tovább. A vállalat továbbra is kizárólag vetőmagos szakvállalkozásként határozta meg magát és piaci elismertségét változatlan szinten sikerült fenntartania.

  1. 2007-

A Saaten Union 2007. végén belföldi vetőmag kereskedelmi tevékenységét és dombóvári üzemét a Mezőmag márkanév használatával  együtt értékesítette. Az új vállalatként megjelenő Mezőmag-Agrárház Kft a KITE Zrt. leányvállalata, mely kezdettől fogva teljes önállóságot biztosít és követel meg a vállalattól, melyet a Mezőmag név továbbvitelével is kifejez.

Úgy véljük, hogy a tulajdonos egyetértésével a megújult vállalatban is azt a kereskedelmi felfogást és munkastílust sikerült továbbvinnünk a mai kor elvárásainak megfelelően, amit partnereink korábban már elfogadtak és megszoktak tőlünk.

Jelentős eltérés azonban, hogy a vetőmag mellett a megújult vállalat tevékenységi körébe került a  növényvédő szer és műtrágya forgalmazás, továbbá a terménykereskedelem is. A klasszikus integrátori szerep kiteljesedését a nevünkben szereplő Agrárház megnevezés is jelzi.

 

 

Ezúton mondunk köszönetet valamennyi volt és jelenlegi kollégánknak, aki a Mezőmag név elmúlt 30 évének részese volt!

 

Vevőinknek és együttműködő partnereink köszönjük a tartós bizalmat, mi továbbra is

 

                              Mag-unkat ajánljuk!